afdrukken

Maat Chalets - Historie

Al ruim 40 jaar zijn wij actief met de productie, handel en verkoop van stacaravans, woongebouwen, mobiele kantoorruimten, en units.

Beginjaren

In de beginjaren bedienden wij voornamelijk particulieren en recreatieondernemingen. Halverwege de 70-er jaren werden de eerste contacten gelegd met diverse gemeenten in Nederland. Wij kregen de kans om een rol te spelen in de decentralisatie van grote woonwagencentra in steden als Eindhoven, Gouda en Rotterdam. 

                                                                  Uitbreiding

In 1978 werd een grotere bedrijfsruimte aangekocht, dit creëerde de mogelijkheid tot seriematige bouw en capaciteitsvergroting. Tevens werd in 1986 het importeurschap verkregen van diverse engelse fabrikanten en sindsdien importeren we aluminium stacaravans voor verkoop in Frankrijk, Duitsland, Italië en de Benelux.

De grootste groei van de onderneming heeft plaatsgevonden in de afgelopen twee decennia. In 1990 werden diverse bedrijven benaderd door het ministerie van WVC, de ANWB en het NIC om de mogelijkheden te verkennen van tijdelijke huisvesting ten behoeve van de toen groeiende stroom asielzoekers.
      

 

Maat won de aanbesteding en mocht de eerste 500 stacaravans leveren en verhuren. Ook de ondersteunende diensten,als de vreemdelingenpolitie, medische dienst, en justitie werden door ons gehuisvest.

In de jaren daaropvolgend hebben wij duizenden stacaravans en tientallen dienstgebouwen geproduceerd, geplaatst en verhuurd op asielzoekers-centra in heel Nederland. 

Op meerdere locaties hebben wij ook meerlaagse woongebouwen geplaatst, ook met woningen speciaal bestemd voor mindervaliden.

Rekreatieparken

Ondertussen is de Maat-groep flink uitgebreid. In de loop van de tijd zijn er meerdere campings overgenomen. Zie bijvoorbeeld De Posthoorn en Groot Bartje in het menu links. Ook is er geïnvesteerd in een tweede fabriek waardoor de productiecapaciteit verdubbeld is. 

Uw ideeën, onze werkplaats

Gestart als eensmanszaak door Gerrit Maat Sr. is de Maat-groep uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming op het gebied van verblijfsrecreatie en tijdelijke huisvesting.

Zoals u hebt kunnen lezen, putten wij uit een ruime ervaring in zowel houtskelet-bouw, als klein -en grootschalige projecten. Wij kunnen met recht zeggen dat wij iedere uitdaging aankunnen. Van ontwerp tot oplevering, alles wordt in eigen beheer uitgevoerd, waardoor optimaal op uw wensen kan worden ingespeeld!